Wuustwezel

Wuustwezel is de poort naar het Platteland.

De ideale combinatie van open en groene ruimte, fiets- en wandelpaden, land- en tuinbouwbedrijven,… ontdek je in Wuustwezel. Vergeet niet deel te nemen aan talloze evenementen, activiteiten van het bruisende verenigingsleven of slenteren door de gezellige dorpskernen en kennis te maken met de waardevolle historische gebouwen. Wandel mee door de poort en beleef met ons het platteland! Neem de Sluier van Wuustwezel mee en laat de Rode Ridder je gids zijn doorheen Wuustwezel.

Tuizentfloot

Populairste strijdkreet van dit kleine mannetje met haakneus, witte snor en baard is wel ‘Ten…aha…aanval’. Hij beroemt er zich meermaals op dat hij ‘De slag van Wuustwezel’ won. Hiermee maakte striptekenaar Marc Sleen een duidelijke verwijzing naar de grensgemeente. 
Een beeltenis met de strijdkreet en figuur kon dan ook niet uitblijven.
 Sinds 2000 pronkt de piraat uit de Nero verhalen vlak voor het informatiecentrum en bibliotheek, De Gasthuishoeve in de Dorpsstraat.

Rode Ridder

De Rode Ridder is een Vlaamse stripreeks die zich merendeels afspeelt in de middeleeuwen. Deze reeks, waarvan het eerste deel in 1959 verscheen, is van de hand van striptekenaar Willy Vandersteen. Ze is gebaseerd op Johan de Rode Ridder, een karakter uit de gelijknamige jeugdboekenreeks van Leopold Vermeiren. De stripreeks wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij en is naast Suske en Wiske zonder meer één van de meest succesvolle en langstlopende reeksen uit de geschiedenis van Studio Vandersteen. Centraal in de reeks staat Johan, als universele held. Karel Biddeloo werkte vanaf album 37 mee aan deze succesvolle stripreeks. Inmiddels verschenen er meer dan 200 albums.