Brecht

Brecht, de snelst groeiende gemeente van Vlaanderen.

Ligt het aan de uitstekende bereikbaarheid per auto, bus, trein, fiets of te voet?
Lokken de Brechtse Heide, de kamsalamander of vogelkijkwand in Kooldries-Hoofsweer, de bosrijke lucht in de Poppelaer en het jaagpad langs het kanaal niet alleen bezoekers?
Wegen het aanbod  aan Bourgondisch genieten, het logement in de gerestaureerde statie tot de hoeve- en kampeertoerisme en de cultuur in het plaatselijke GC mee door?
Wordt de cultuurliefhebber gecharmeerd door de pittoreske kapelletjes, de statige kerken, de eeuwenoude hoeves, een romantisch kasteel, de antitankgracht of het verleden van kleipikkers en humanisten ?
Verlangt men naar de rust en stilte van open ruimten, landelijke wegen of in de buurt van een abdij?

Kom het net als Junior Suske en Wiske zelf ontdekken en bezoek zeker de Striproutelocatie vlakbij Station Noorderkempen!
 

Junior Suske en Wiske

Jeff Broeckx tekende zijn eerste strip op 16-jarige leeftijd. Sindsdien heeft hij al meer dan 300 titels op zijn palmares staan. In 2002 start hij met de stripreeks: Klein Suske en Wiske dat dadelijk een groot succes kent. Na 16 titels verandert de naam van de reeks in: Junior Suske en Wiske. Eerder tekende Jeff Broeckx diverse stripreeksen waarvan Dag en Heidi, Bessy Natuurcommando en Sloeber de bekendste zijn.